>

I EN VÄRLD DÄR HATET MELLAN MÄNNISKOR ÄR SÅ TYDLIGT,SÅ ATT ICKE-HATET MÅSTE VARA ÖVERTYDLIGT.

 Ett blogginlägg från Gina Dirawi's blogg . läs,ta åt dig, tänk till.
 

 

Ibland kan jag tänka tillbaka på min uppväxt, hur låg i min säng och kände att jag dragit nitlotten. Som att jag fick dra lasset av andras misstag, att jag var begränsad av människors uppfattningar om hur jag skulle vara, tycka och tänka. Det gjorde att jag alltid ifrågasatte allt och alla i min omgivning, allt för att jag ville förstå.

Precis som jag alltid skulle ifrågasätta andra, så får jag även acceptera att folk ska ifrågasätta mig. Att ifrågasätta någon behöver inte alltid ses som negativt, utan kan även handla om att vilja förstå sig på varför människor gör som de gör. Jag är uppfostrad i en miljö med värdegrunden där allas lika värde står i fokus. Jag om någon vet hur det känns att bli hatad för saker jag inte kan rå för, exempelvis att mina föräldrar är palestinier, att jag har ett utländskt utseende, att jag är muslim. Det är inte lätt, det har aldrig varit lätt och det kommer inte bli enklare med allt hat som växer i världen. Men just därför, för att jag själv vet hur det känns, för att jag själv dragits över med samma kam som miljontals andra, så skulle jag aldrig göra samma sak mot mina medmänniskor, jag skulle ALDRIG hata någon eller behandla någon annorlunda bara för att den hade ett visst ursprung, en viss religion, en viss sexuell läggning osv, för jag vet att människan besitter så mycket mer än så. Min farfar sa alltid till mig att man alltid ska fokusera på likheterna vi har som människor, inte olikheterna. Att alltid kämpa för ett samhälle där människor lever likvärdigt sida vid sida.

För mig handlar Solidaritet om medkänsla, respekt och förståelse för andra. Därför det är viktigt för mig att förtydliga för många som inte känner mig att jag har aldrig varit antisemit och kommer aldrig att bli antisemit.

Min pappa har i snart 30 år jobbat med integrationsfrågor där han ständigt jobbar med människor med olika etniciteter och trosuppfattningar, och han har lärt mig mycket den mannen. Jag såg sen barnsben hur min far och farfar firade jul med den kristne, var god vän med juden och gav alla människor likvärdig respekt. Det är jag jävligt stolt över att bära med mig och värderar det väldigt högt. För hur många sådana förebilder ser man idag? Inte många.

Hela min karriär, från början när jag startat bloggen, har handlat om att visa våra likheter som människor och jag kommer fortsätta att kämpa för det tills dagen jag dör, precis som min farfar gjorde. Det är vårt ansvar, mitt och ditt som läser, att sprida det budskapet. Och om det budskapet ruckas på, så är det också vårt ansvar att förtydliga det. Varje val vi gör i livet ger oss en lärdom, vare sig det handlar om framgång, motgångar eller misstag, vi lär oss och jobbar för det bättre. Det är viktigt för mig att förtydliga vart jag står, att förtydliga att jag ur mitt hjärta tror på ett samhälle där alla människor har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Att jag tror på ett samhälle där hudfärg, trosuppfattningen, ålder eller sexuell läggning inte spelar roll. I en värld där hatet mellan människor är så tydligt, så måste icke-hatet vara övertydligt.

 Gina Dirawi 20/11-2012 

http://ginadirawi.se/2012/11/27/i-en-varld-dar-hatet-mellan-manniskor-ar-tydligtsa-maste-icke-hatet-vara-overtydligt/


♥pressen från ingenstans och allt..

den lilla vilsna vackra flickan ligger där och låter sina alla tårar få falla.. hon släpper dom fritt och sorgset ifrån sig..
inget kan hindra dom att rinna ner för kinden.. utanför fönstret ljuder den meningslösa vinden.. dagen var lång och när allt kommer omkring var det bara för mycket..
för mycket för den lilla flickan som bara ville väl.. efter en stund kommer de varma ljuset .. de smeker hennes kind och värmer hennes sorgsna hjärta.. flickan blir varm och får en känsla utav att hon aldrig nånsin vill släppa det underbara ljuset.. det   får inte försvinna, för då kommer hon glömma hur underbart det kändes när de rörde henne.. 
 
 
 
 

om att det är få dagar till jul..

 
 
åh.. åh.åh.. klockan tickar och julen smyger sig allt närmre och närmre.. väntar fortfarande på dom underbara stunderna då vi spelar carolas julskiva och hela köket doftar av bullar och knäck till julmarknaden den 1:a advent..
det allra bästa som finns är just jul tycker jag .. eller egentligen dagarna innan jul då man går och väntar och väntar .. äter choklad från kalendern och kikar på svtB's barnkalender ..
då mamma hänger upp julstjärnorna i fönstrena pappa hänger upp belysningar i buskarna och jag sitter inne med min syster och julpysslar med glitter och lim ..julen gör en verkligen til ett litet litet barn igen .. så underbara traditioner .. jag älskar verkligen julmusiken med alla bjällror och magiska toner .. jag älskar att hela staden lyser av belysningar och att varje butik har en julgran med julkulor och glitter .. jag älskar att gå och handla juklappar till en underbar släkt och underbara vänner .. jag älskar att julbaka med mamma och syster ..om jag ska beskriva julen med ett ord så måste jag säga MAGISK!
 
bilder ifrån http://weheartit.com/
 
 
 

♥ wait for me


♥ om jag hade dej nu

att lova , veta och gömma ..
 
dagarna blir korta och mörkret faller alldeles för tidigt .. jag bara går och går och går.. det känns inte som att det finns något slut .. jag gillar att vandra vissa dagar men ibland vill jag bara lägga mig på marken ropa på hjälp och titta upp mot himmelen .. livet är ibland en uppförsbacke . men de är då just när jag vandrar upp för backen .. de är då mina tankar väcker mig.. hur lyckligt lottad jag egentligen är .. 
att lägga fokus på hur fint man har och vara tacksam för det kan ofta vara svårt.
för man är så blind så blind så blind för man lever i sin egen verklighet ..  
man känner inte andras verklighet .. man ser men tittar egentligen inte .. jag tror inte att man kan lägga fokus på allt här i världen man får försöka göra något bra uttav det man har fått .. försöka le för att visa att man har fått något gott försöka le för att se det fina i alltet ..
 
 
 
 
 

♥ våga kasta sig ut..

hej hej . ja nu har jag haft en ganska lång bloggpaus. anledningen till det ät att jag har haft FULLT UPP med skola,sport och andra livsgrejer. 
men nu har jag många bilder i bildarkivet ! ^^ :)
Hoppas ni haft de bra under tiden jag varit borta ! 
här kommer en liten novell :)
 
 
dom går där framför mig.. dom pratar om saker som bara vänner gör.
jag går bakom med min svarta jacka och min röda mössa. jag tänker .. allt jag vill är det det?
jag vet inte
många frågor som jag ställer till mig själv får oftast samma svar..
jag vet inte
 
 
 
 
 
men någonstans inom mig vill jag bara springa fram till dom ropa att dom borde prata med mig..
för att jag vill vara en av dom , jag vill vara något meningsfullt i deras glada ögon . inte bara en
liten kropp med bruna ögon och en röd mössa ..
i mina tankar springer jag fram till dom .. struntar i om jag låter konstig jag pratar med dom. jag får dom att skratta jag är en av dom för att jag vågade.. men tankar har inte alltid rädsla .. den där rädslan som säger att allt kan gå fel , du kan kasta dej ut falla och allt du någonsin förväntat dej försvinner på några sekunder och kommer aldrig tilbaka.. det är den rädslan som stoppar mig..
jag har många gånger undrat om det är värt att bry sig om den rädslan.. mycket i livet är övervunnit men mycket mera än hälften är kvar.. om jag ska leva och kasta mig ut eller stanna i ett liv som alla andra lever... ..  

 
 
 
 
 
 
 
 

♥ kanske kanske

ibland funderar jag på vad vi människor egentligen bryr oss om .. idag är det mest Data,pengar,kläder,mobil som är i CENTRUM. men det finns ju så himla mycket mera att bry sig om.. t.ex barn i andra länder,svält,mobbning .. samtidigt kan man inte bry sig om allt för att man är bara en människa en enda av flera miljoner och jag tänker att jag som människa aldrig kommer kunna ändra på hela världen för så är det.. men jag kan ändå önska bry mig och hoppas..
mitt lilla jag kanske inte räcker tll till att ändra hela världen men att jag bryr mig är ändå en viktig grej som kan göra skillnad och om alla på hela jorden skulle bry sig så skulle det ju göra STOR skillnad. desto flera desto bättre .. lite flummiga funderingar sådär en Lördagskväll..
 
nej men idag har jag spelat Handbollsmatch och ätit lunch på stan med en vän . Det va fint. :)
konstigt nog har det kännts som om det varit söndag hela dagen. hah
vad har ni gjort idag då?
 

RSS 2.0
>